Bảng ngọc Taliyah: Bảng ngọc bổ trợ cho Taliyah mới nhất

Reklamim

Udhëzime se si të luani gjeneralët Taliyah sezoni 11, Ndërtoni Udhëzuesin e pajisjeve magjike për këtë magjistar në xhungël si Levi më i fortë. Taliyah, Combo dhe aftësi shtesë sipas nivelit që Taliyah të shkojë në rrugën e mesme ose të lartë në League of Legends në 2021.

Runa e Taliyah

Per ju qe jeni te interesuar Tabela e lodhit Taliyah, mund të konsultoheni këtu sepse këtë sezon ka jo pak ndryshime në çdo perlë të rikombinuar. Runet përforcuese Taliyah AP që çdokush mund t’i përdorë për këtë magjistar kur ngjitet në gradë lol.

Tabela e runes së Taliyah për xhungël

E madhe + Magjike

E madhe + Magjike

Dega kryesore

 • Mbledhja e errësirës: Mjaft e fortë me Si të luani Taliyah Në xhungël, për sa i përket gurëve të çmuar për magjistar në këtë pozicion, kjo perlë është mjaft e përshtatshme për këtë kampion. Kur Taliyah dëmton një kundërshtar nën 50% të shëndetit, mbledh shpirtin e kundërshtarit për 20 > 60 dëme shtesë të errëta për nivel.
 • Gjuajtje e thjeshtë: u jep 10 > 40 dëme shtesë armiqve me lëvizje të kufizuar.
 • Mblidhni kokërdhat e syve: Mblidhni kokërdhokët e syrit, për të ruajtur më shumë SMTU për Taliyah.
 • Gjuetari i Lakmisë: Në luftime, Taliyah fiton nga 1% > 2% vjedhje jete.
 • Gjuetar i pamëshirshëm: fitoni 5 shpejtësi lëvizjeje nga lufta.

Nëndegët

 • Manteli i resë: Pasi bën një magji thirrëse, Taliyah fiton shpejtësinë e lëvizjes për 2 sekonda.
 • Fuqia: Taliyah fiton 5%, 8%, 20% ulje të ftohjes bazuar në nivel.
 • Thuy Thuong Phieu: Shpejtësia e lëvizjes së Taliyah në bregun e lumit është rritur ndjeshëm.

Shihni më shumë >>> Runa e mjeshtërisë Tahm Kench Më e mira e këtij sezoni

Gurë Kristali Taliyah në pyll

Mbështetëse + Frymëzim

Mbështetëse + Frymëzim

Nëndegët

 • Gjurmët magjike: Taliyah merr këpucë falas në 12 minuta.
 • Kthjelltësia Kozmike: merrni 5% ftohje, aftësi, pajisje…

Taliyah mbështet rune deri në mes

E madhe + e saktë

Taliyah mbështet rune deri në mes

Dega kryesore

 • Goditje elektrike: Pas dëmtimit të kundërshtarit, fitoni nga 30 > 180 STTU.

Nëndegët

 • Prania intelektuale: Pasi triada vret, Taliyah fiton 12% rigjenerim mana.
 • Slash of Grace: Kundër armiqve nën 40% shëndet, Taliyah dëmton 5% > 8% bonus.

Disa AP rune bord për Taliyah, të cilin të gjithë mund ta përdorin sepse është mbledhur dhe zgjedhur me kujdes nga Chaolua TVpër ta përdorur.

Renditja e nivelit të aftësive Taliyah

Me aftësitë e Taliyah, lojtarët mund t’i referohen Grafiku i nivelit lart të aftësive Taliyah mu poshtë.

Renditja e nivelit të aftësive Taliyah

 • filozofët (Q) është aftësia kryesore që e ndihmon Taliyah të dëmtojë në korsi, të shtyjë minionët, kështu që leva do të maksimizohet së pari.
 • Sixhade e paqëndrueshme (E) është një aftësi dëmtimi me një zonë të gjerë që e ndihmon Taliyah të pastrojë mirë minionët dhe të shkaktojë dëme të mëdha, si dhe aftësinë për të mbyllur këndin në luftim, kështu që do të arrijë në maksimum të dytën.
 • Hidhe Tërmet (W) është thjesht një aftësi për të rrëzuar, krijuar efekte dhe përcaktimin e njësisë që do të rrëzohet në drejtimin e dëshiruar, kështu që dëmi nuk është i lartë, ne do të ngremë një pikë përpara nivelit 6 dhe do ta maksimizojmë atë të fundit.
 • Toka ngrihet Aftësia (R) i ndihmon gjeneralët të rrisin lëvizshmërinë dhe mutacionet në luftime, të nisin luftimet si dhe të ndajnë skuadrën e armikut, kështu që do të rrisë nivelin e duhur. (6 nëntor 2016).

Pasiv: Surfing në mure

 • Ndërsa jashtë luftimit, Taliyah fiton 20 – 40% shpejtësi lëvizjeje (bazuar në nivel) kur lëviz pranë mureve ose strukturave. Kjo shpejtësi e lëvizjes bonus hiqet kur Taliyah lëshon një aftësi ose dëmton (ftohje 5s).

Pyetje: Filozofët

 • Taliyah gjuan 5 gurë në një drejtim të caktuar përpara saj, ndërkohë që është ende në gjendje të lëvizë lirshëm, secili duke shkaktuar dëme magjike 60/80/100/120/140 (+40% Fuqia e Aftësisë) në një zonë të vogël rreth objektivit të goditur. Një objektiv i goditur disa herë nga Guri Fluturues do të marrë vetëm 50% të dëmtimit të gurëve të mëvonshëm.
 • Përdorimi i Flying Stone bën që toka në këmbët e Taliyah të bëhet Tokë e Transformuar që zgjat 180 – 99 sekonda (ulet në bazë të reduktimit të ftohjes). Ndërsa qëndron në Tokën e Transformimit, Taliyah fiton 10 – 20% shpejtësi lëvizjeje (bazuar në nivel) dhe mund të hedhë vetëm 1 gur kur përdor Flying Stone, në këmbim të gjysmës së mashtrimit të kostos së mana.

W: Hidhe sizmike

 • Taliyah shënon një zonë të synuar, pas një momenti toka ngrihet, duke rrëzuar armiqtë në zonë për 1 sekondë dhe duke shkaktuar dëme magjike 60/80/100/120/140 (+40% Fuqia e Aftësisë).
 • Taliyah mund ta hedhë përsëri këtë aftësi përpara se toka të ngrihet për të trokitur armiqtë në drejtimin e synuar.

E: Tapet i paqëndrueshëm

 • Taliyah shpërndan një qilim rrënojash (18 topa) përpara fytyrës së saj, duke shkaktuar të paktën 80/105/130/155/180 (+40% Fuqia e Aftësisë) dëme magjike dhe duke ngadalësuar armiqtë që hyjnë me 20% (+ 4% të reja çdo 100 fuqia e aftësisë). Pas 4 sekondash, tapeti shpërthen duke shkaktuar edhe 1 gjysmë dëm.
 • Nëse një armik rrëshqet nëpër tapet ose shtyhet nga Taliyah ose shokët e saj të skuadrës, tapeti do të shpërthejë menjëherë duke shkaktuar dëme.

R: Toka ngrihet

 • Taliyah thërret një mur dheu në drejtimin e caktuar, duke i rrëzuar armiqtë mënjanë dhe duke i penguar ata të kalojnë (me fjalë të tjera, një mur artificial), që zgjat 6/7/8 sekonda.
 • Taliyah mund të riaktivizojë murin për të kaluar mbi të, duke marrë dëme ose duke urdhëruar një lëvizje që do të bëjë që Taliyah të kërcejë.
 • Shtypni R përsëri për të shkatërruar murin para kohe

Magjitë thirrëse për Taliyah

Me pozicionet e reja të rrugës, lojtarët mund të aplikojnë magji shtesë për Taliyah siç paraqitet më poshtë:

Shkoni në Pyll

 • Shpejtësia + ndëshkimi.

Shkoni në mes

 • Blic + djeg.

Shkoni në krye

 • Shpejtësi + teleport.

Si një magjistar i gjithanshëm, Taliyah mund të shkojë në shumë pozicione të ndryshme në skuadër me pozicione kyçe si Top, Mid dhe Forest me flash + teleport, djeg ose ndëshkon magjitë e thirrësit.

Udhëzime se si të ndërtohet Taliyah

Si një gjeneral që është i prirur për të shkaktuar dëme magjike, kështu që pavarësisht se ku shkon, pajisjet që kanë të bëjnë më shumë me fuqinë magjike + rezistencën magjike janë absolutisht të nevojshme për këtë magjistar.

Pajisjet kryesore

Taliyah shkon në xhungël

Pajisjet kryesore

Taliyah deri në mes

Pajisjet kryesore

Pajisje opsionale

Si të ndërtoni Taliyah për xhunglën

Taliyah në pozicionin e xhunglës, është një emër në zhvillim, por me të vërtetë jashtëzakonisht i fuqishëm me pajisjet e saj të specializuara.

Si të ndërtoni më të fortë Forest Taliyah Full AP + Depërtim Magjik

Si të ndërtoni Taliyah për xhunglën

Ose libri i nekromancisë së Mejait është zgjedhja perfekte për Taliyah

Si të ndërtoni Taliyah për xhunglën

Shkopi magjik i Rylai ngadalëson kundërshtarët për një sulm më të mirë pasi Taliyah nuk ka asnjë efekt të pandalshëm

Si të ndërtohet Taliyah deri në mes

Pajisja e Taliyah në Mid ka të bëjë më shumë me AP + Depërtimin Magjik

Si të ndërtohet Taliyah deri në mes

Hay

Si të ndërtohet Taliyah deri në mes

E pajisur plotësisht me Taliyah OneShot më të fortë

 • Shpata gjurmuese – Magjia Hyjnore e Magjisë: Artikulli më i mirë fillestar për një magjistar që jeton në xhungël si Taliyah. Zgjidhni Shpatën përshkuar në vend të Clash of Blades për ganks për një goditje të ngadaltë Respawn që e bën më të lehtë kombinimin Tapestry of Unstable + Sismic Toss për t’u goditur më vonë.
 • Kapelë shtrigash Rabadon: Pajisja më e mirë për të gjithë magjistarët. Taliyah duhet ta ndërtojë këtë artikull si artikullin e saj të dytë ose të tretë (pas çizmeve dhe veshjeve të xhunglës), dhe është një domosdoshmëri për çdo lojë. Përqindja e rritjes së fuqisë së aftësisë nga Hat do të kompensojë humbjen e ekonomisë kur kaloni nga gjurmimi në xhungël dhe gjithashtu do të shkaktojë dëme të mëdha kur kundërshtari nuk ka shumë faqe.rezistencë magjike.
 • Stafi i Rylai Crystal: Një nga pajisjet më të njohura për xhunglën Taliyah përdoret nga mjeshtrit. Dobësia e ult-it të saj që nuk shkakton dëme përbën një problem të madh për bandat e Taliyah-s pasi shkakton mjaft dëme, kështu që Stafi i Kristalit të Rylai-t nuk mund të jetë kurrë i tepërt. Përveç kësaj, Stafi Crystal është mjaft në sinkron me veshjen e akullt të Taliyah.
 • Këpucë magjistare: Këpuca e paracaktuar për Taliyah për të rritur dëmin magjik të shkaktuar. Në rast të ngecjes në pajisje, mund të zëvendësohet me Këpucët e Iluminizmit Jon për të përfunduar herët momentin historik të ingranazhit dhe për të kaluar te artikujt e tjerë të dëmtimit për të kompensuar. Përveç kësaj, nëse doni të ndryshoni erën, mund të mendoni të pajisni Këpucën e Argjendtë, një artikull që nëse është i ndezur, definitivisht nuk ka frikë të “prekni”, sepse shpesh shokët apo kundërshtarët tuaj nuk do ta marrin këtë pajisje. Në disa raste, është e mundur të hipni në këpucën e pasme sepse pasivi i Taliyah jep shumë shpejtësi lëvizjeje.
 • Maska e Ferrit Liandry: Pasivi i ngadaltë nga Stafi i Kristalit të Rylai bën që maska ​​të dyfishojë dëmtimin e saj të djegur ndaj objektivave të goditur nga Flying Stones.. Jashtëzakonisht efektiv për gërryerjen e formacionit të fortë të një tanku armik.
 • Shkopi i zbrazëtisë: një artikull për gjysmën e dytë të lojës për të depërtuar në rezistencën magjike që kundërshtari juaj ka krijuar kundër jush. Zakonisht artikulli do të jetë afër fundit ose në fund.
 • Letra e Demonit Morello: zgjidhja për xhunglorët e fuqishëm të rimëkëmbjes si Xin Zhao, Swain ose ZAC. Nëse thjesht dëshironi të merrni depërtimin magjik në “top bore“, ndaloni në Orb of Forgottenness dhe përfundoni këtë artikull pak më vonë.
 • Ora e rërës Zhonya: Vetëm kur armiku ka vrasës që shkaktojnë dëme të forta. Përndryshe, jepni përparësi artikujve që sjellin më shumë fuqi magjike, për të optimizuar sasinë e kufizuar të parave të marra nga pylli. Përveç kësaj, në rangun e Bronzit, sulmi është gjithmonë me përparësi ndaj mbrojtjes, ka dëme”.pothuajse“të gjitha.
 • Gjerdan kryq: një version rezistent magjik i Hourglass me të njëjtin rekomandim: ngrihuni vetëm kur është e nevojshme kundër vrasësve magjikë si Fiz, Leblancose harroni atë.

Pikat e forta dhe të dobëta të Taliyah

Forcë

 • Lëvizshmëri e lartë jashtë betejës
 • Aftësia për t’u afruar dhe kontrolluar nga distanca
 • Dëme të larta në fund të lojës
 • Të aftë për të kontrolluar kampionët shumë të lëvizshëm
 • Ka një kontrollueshmëri mjaft të madhe

Dobësi

 • Mjaft i dobët
 • Aftësitë janë kryesisht aftësi drejtimi, të vështira për t’u përdorur
 • R mund të shtrydh shokët e skuadrës

Kundërshtimi i Taliyah

 • Kur Taliyah përdor Tapetin e Paqëndrueshmërisë, kini kujdes për Hedhjen Sizmike. Nëse ajo ju hedh në fushë të minuar, do të lëndoheni rëndë.
 • Filozofi mund të qëllojë vetëm në një drejtim. Nëse ajo ju hedh gurë, lëvizni mënjanë!
 • Duhet të jetë i vetëdijshëm për Taliyah para se të luftojë në zona të ngushta. Ajo mund t’ju ndajë nga shokët e saj të skuadrës menjëherë pas me Ground Wave.
 • Ndërsa Taliyah shkon me Ground Waving, dëmtimi nga kampionët ose frëngjitë do ta rrëzojë Taliyah nga muri.

Me pikë kundër Taliyahtë gjithë mund t’i referohen për njohuri kur përballen me këtë kampion në korsi.

Udhëzime se si të luani gjeneral Taliyah

Lojë e hershme

 • Taliyah është i dobët, por i fortë në të njëjtën kohë. Kjo është një çështje që ende më shqetëson, sepse stili i lojës së Taliyah-s kundërshtohet nga kompleti i saj. Shkathtësia Flying Stone qëllon 5 gurë, por do të krijojë një tokë të paqëndrueshme, dhe nëse Taliyah qëndron në të, ajo do të hedhë vetëm 1 herën tjetër.
 • Në përgjithësi, aftësia e Taliyah për të përdorur aftësitë do të jetë mjaft e kufizuar në këtë kohë, por në këmbim, 5 gurët e Taliyah kanë një dëm jashtëzakonisht të madh, veçanërisht mund të shkaktojë dëme nga spërkatjet. ende goditet. Aftësitë nuk mund të përdoren pa dallim, kështu që lojtarët duhet të jenë shumë të kujdesshëm, duke i përdorur ato vetëm kur janë vërtet të sigurt se mund të godasin kundërshtarin.

Mes lojës

 • Kjo është kur Taliyah fillon të bëhet mjaft i fortë me artikujt e ftohjes, kur Tokat e Paqëndrueshme do të rigjenerohen, duke e bërë atë më të rehatshme. Përveç kësaj, shtytja e Taliyah është shumë e mirë, me ftohjen e Unstable Shen vetëm rreth 8 sekonda.
 • Siç u përmend më lart, lëvizja përfundimtare Ground Rises është mjaft e ngjashme me Destiny, mekanizëm i ndryshëm, por në përgjithësi efekti i tij është të bredh për të mbështetur shokët e skuadrës. Shtyni minionët dhe më pas bredhin vazhdimisht, vetëm duke parë se ju mungoni në hartë, armiku menjëherë do të duhet të jetë vigjilent dhe të tërhiqet. Nëse jo, thjesht zhyteni drejt dhe jepini një mësim.

Lojë e vonë

 • Kjo është kur lojtarët duhet të jenë më vigjilentë se kurrë. Tani roli i saj nuk është i ndryshëm nga një gjuajtëse, sepse aftësia kryesore e dëmtimit është Phi Thach nuk ndryshon nga sulmet normale. Ftohja e tij është gjithashtu shumë e ulët, tani vetëm rreth 2-3 sekonda, duke hedhur pothuajse vazhdimisht gurë.

https://www.youtube.com/watch?v=6mfL2ad66zo

Korsimi i gjithanshëm, promovimi i fuqisë së mirë dhe të paturit e një aftësie të mirë të korsisë solo bën Taliyah në sezonin e 10-të Ky është magjistari më i mirë që mund të përdorni për t’u ngjitur në Rank. Chaolua TVju uron suksese!

Komentoni

Përgjigju

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bảng ngọc Taliyah: Bảng ngọc bổ trợ cho Taliyah mới nhất . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Thuyết minh về di tích Phu Văn Lâu tỉnh Thừa Thiên Huế.

Related Posts

TOP các trò chơi cực thú vị ở VinWonder Nha Trang

Nếu bạn đến VinWonders Nha Trang mà chưa biết chơi trò chơi gì hấp dẫn. Hãy để VinID chia sẻ cùng bạn những trò chơi dành cho…

Đảo Robinson Nha Trang – Hòn đảo cho người thích khám phá

Đảo Robinson Nha Trang là địa điểm du lịch hè 2023 được nhiều người yêu thích và trải nghiệm. Hòn đảo mới bắt đầu khai thác du…

Charlie Puth – Chàng ca sĩ với phong cách độc đáo, cuốn hút

Charlie Puth là ca sĩ nhạc pop người Mỹ, được mệnh danh là thần đồng âm nhạc bởi giọng hát cực hay. Anh sở hữu giọng hát…

Hè cực cháy với Charlie Puth tại đại nhạc hội 8Wonder

Lễ hội âm nhạc 8 kỳ tích – Sự kiện âm nhạc đẳng cấp quốc tế mang đến trải nghiệm “không giới hạn cảm xúc kỳ diệu…

Cách mua vé đại nhạc hội 8Wonder vừa dễ, vừa nhanh

8 Wonder Music Festival sẽ chính thức diễn ra vào ngày 22/07/2023, đây sẽ là sự kiện âm nhạc bạn không thể bỏ lỡ nếu ghé thăm…

Cẩm nang du lịch Thánh địa Mỹ Sơn chi tiết từ A đến Z

Khi nhắc đến tỉnh Quảng Nam, ai cũng sẽ nghĩ đến địa danh nổi tiếng đó là Thánh địa của con trai tôi. Vào năm 1995, Nơi…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *